329367870 891377832084988 4986198410932675979 n
Γενικά Δράσεις Πολιτιστικές Δράσεις

Eκδρομή Β΄ τάξης Λυκείου στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των Β΄ Τάξεων Λυκείου των σχολείων μας στην Αθήνα.

Οι μαθητές μας, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, το Μουσείο της Ακρόπολης, το πλωτό μουσείο Liberty, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό αυτού τον κ. Κατσαφάδο, ενημερώθηκαν από εκπροσώπους επικοινωνίας για το Λιμενικό Σώμα και από εκπροσώπους Εκπαίδευσης για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Ακόμη επισκέφθηκαν τους προσομοιωτές Γέφυρας και Μηχανοστασίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά, τον Πύργο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας του λιμένα Πειραιά, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Angelakos Hellas S.A. όπου τους υποδέχτηκε προσωπικά ο κ. Αγγελάκος και τέλος πραγματοποιήθηκε εντός του πλοίου NISSOS SAMOS ενημέρωση και παρουσίαση των Προοπτικών Καριέρας στη Ναυτιλία από την κα Μπεζατάκου στα πλαίσια του YES TO SCHOOLS.

Τέλος, υλοποιήθηκε ενημέρωση και από τον Πλοίαρχο του NISSOS SAMOS κο Αρβανίτη για το ναυτικό επάγγελμα, όπου μετά τους υποδέχτηκε στη γέφυρα του πλοίου και παρακολούθησαν το Stand By απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά.

Μία πραγματικά πολύ όμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη με πολλά και ουσιώδη εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές μας.

Να ευχαριστήσουμε από καρδίας τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Λυγνό και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών, καθώς και την Πρόεδρο κα Ιωάννα Λεμού και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λέων και Ασπασίας Λεμού για την οικονομική ενίσχυση, αποδεικνύοντας έμπρακτα, για άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον τους για τα σχολεία μας.

Ακόμη, να ευχαριστήσουμε θερμά, κάθε έναν ξεχωριστά, τους υπεύθυνους επικοινωνίας των φορέων για την αγαστή συνεργασία, τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών των σχολείων μας.