308855908 421230093485839 5132396573649977563 n
Δράσεις Περιβαλλοντικές Δράσεις

Η “All For Blue” στα Σχολεία των Οινουσσών

Τα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Οινουσσών συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση που υλοποιήθηκε από την All For Blue.

Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με κύριο στόχο τους την ευαισθητοποίησή μας όσον αφορά την σημαντικότητα της ύπαρξης του θαλασσίου περιβάλλοντος και των “πλασμάτων” του. Να αναλογιστούμε, να συνειδητοποιήσουμε σε πόσο κρίσιμο σημείο βρίσκεται το οικοσύστημα, το ¨σπίτι¨ μας και ότι αλλάζοντας λίγο την καθημερινότητα μας μπορούμε να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας ώστε να σταματήσει, ακόμη και να ανατραπεί, η καταστροφική πορεία.

Με το πέρας την ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός όπου χρησιμοποιήθηκε επαναχρησιμοποιούμενος εξοπλισμός και υποβρύχιος καθαρισμός από πιστοποιημένους δύτες του οργανισμού.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους της οργάνωσης και να τους συγχαρούμε για το εθελοντικό έργο που προσφέρουν αλλά πρωτίστως για τη δύναμη ψυχής και την αφοσίωσή τους σε αυτό.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι πηγή έμπνευσης.

Ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Οινουσσών και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ευγενία Χαλκιά για την οργάνωση της δράσης.

Τι είναι η All For Blue;

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Η ιστοσελίδα του οργανισμού:

https://allforblue.org/el/contact/