347396025 2531952503647641 315333809529332249 n
Γενικά Δράσεις Κοινωνικές Δράσεις

Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των σχολείων μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘ “Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (ΚΖ΄ Σύνοδος, 2022-2023)”.

Στόχος του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των εφήβων με δημοκρατικές αρχές και αξίες, στην κεντρική θεματική του προγράμματος «Αφοπλίζοντας τη βία» και στις έξι θεματικές ενότητες:

• Όταν το παιδί κακοποιείται

Κάνοντας bullying στη βία

• Σπάζοντας τον κύκλο της έμφυλης βίας

• Δίνοντας κόκκινη κάρτα στη βία

• Κάνοντας block στη βία

• Εξορίζοντας τη βία.

Το πρόγραμμα πρόσφερε στους μαθητές μας αλλά και στους/στις εκπαιδευτικούς, εκτός από γνώση και νέες εμπειρίες, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή. Οι έφηβοι βουλευτές σε Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος καθώς και επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.

Αυτό που απομένει είναι η ΚΖ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 4 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν κληρώσεως, εκπρόσωποι Έφηβοι Βουλευτές των σχολείων μας, που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, είναι ο μαθητής της Β΄ Τάξης Ιωάννης Γ. με αναπληρωματικό τον μαθητή από τη Β΄ Τάξη Ζαχαρία Κ. από το ΕΠΑ.Λ. και ο μαθητής της Β΄ Τάξης Νικήτας Γ. με αναπληρωματικό τον Άλντο Ε. από τις Λυκειακές Τάξεις.

Πολλά συγχαρητήρια στους/στη μαθητές/τρια μας και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος κ. Θεόδωρο Δάντση, κ. Σιδέρη Παγιατάκη, κ. Μιρέλλα Τζερμιά και κ. Στυλιανή Παπασταμάτη.

Και του χρόνου, πάντα δημιουργικοί!!!